Kirándultunk

Ahogyan nem épül magától a ház, nem formálódik önmagától a közösség sem. Sok minden kell hozzá. Legfőképpen szándék, nyitottság, odaszánt idő, egymásra való odafigyelés. Mert nem új a felismerés: „Egyedül nem megy.” Szükségünk van egymásra. Szükségünk van arra az értékelvű, elfogadó, hátországot jelentő közösségre, amit egyetemünk tud és szeretne biztosítani a már végzett hallgatóinak is. Ezért indult el másfél éve az Alumni Iroda működése, ezért keressük folyamatosan a közösség építésének eszközeit, és ezért szerveztük meg a DRHE első alumni kirándulását is.

2019. április 6-án negyvenöten indultunk el Bécsbe. Lelkészek, tanítók, egyetemünk oktatói, munkatársai, vallástanárok és hitoktatók, valamint hozzátartozóik. Voltak, akik már előző este útra keltek, és az Andaházy kollégiumban töltötték a péntek éjszakát, hogy frissek, kipihentek legyenek a reggel 6.00 órai indulásra. De olyanok is voltak köztünk, akik szombat hajnalban indultak el 70-80 kilométerről, hogy csatlakozzanak a csapathoz. A „magyar Versailles”, vagyis a fertődi kastély megtekintése után az ország egyik legszebb, leghangulatosabb kisvárosában, Kőszegen töltöttük az éjszakát. A közös vacsorát követően, az utcákon sétálva, vagy éppen a szobákban beszélgetve folytathattuk az ismerkedést. A reggel hét órai harangszó már a buszon talált bennünket, és hamarosan megérkeztünk Bécsbe. Sok mindent megterveztünk előre, ám a Bécs maraton futóversenyre, valamint az ezzel járó belvárosi útlezárásokra, forgalomkorlátozásra nem voltunk felkészülve. Sofőrünknek hála, mégis sikerült belvárosi megállóhelyet találni a Karlsplatzon, így kezdetét vehette a város központjában tett séta, melyet néhány órás szabad program követett. Délután indultunk vissza, hogy a másnapi munkanapra is tekintettel 22.00-ra megérkezzen a busz Debrecenbe.

Milyen volt ez a kirándulás? Mennyiben érte el a kitűzött célokat? Ezt csak jövőre fogjuk megtudni, amikor a következő alumni kirándulás szervezésének látunk neki. Reményeink szerint a mostani csapat magja megmarad, és kiegészülünk alumni közösségünk azon tagjaival, akiknek most nem volt megfelelő az időpont, akik közbejött programok, feladatok vagy váratlan betegség miatt nem tarthattak velünk. Szeretettel várjuk minden tagunkat a 2020-as DRHE alumni kirándulásra!

Hodossi Sándor
intézményi alumni felelős

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: