Hírek, programok, események

DRHE Alumni kirándulás Bécsbe 2019. április 6-7.

DRHE Alumni kirándulás Bécsbe

 Fertőd-Kőszeg-Bécs  2019. április 6-7. (szombat-vasárnap)

Tervezett program:

  1. nap Indulás Debrecenből a DRHE mellől 7.00 Érkezés Fertődre kb. 13.00 Fertődön séta az Eszterházy kastély parkjában, a kastély megtekintése vezetéssel. 15.30-kor indulás Kőszegre, érkezés kb. 16.15 A szállás elfoglalása után városnézés, szabad program. Este ismerkedő, programegyeztető beszélgetés.
  2. nap: Indulás Kőszegről 7.30 érkezés Bécsbe 9.00 körül Bécsben autóbuszos városnézés, majd közös séta a központban (Hofburg, Stephansdom, Múzeumnegyed, Graben) kb. 12.00-16.00 szabad program ( pl. Hofburg múzeumainak megtekintése, schönnbrunni kastély, Prater) A felsorolt lehetőségek metróval könnyen megközelíthetők. 16.00 felszállás a buszra, indulás Debrecenbe. Tervezett megérkezés: 22.00 DRHE

Az utazás költségeihez való hozzájárulás: 8.500 ft/fő (alumni tagoknak, egyetemi oktatóknak, dolgozóknak) Ha a 40 fős keret nem telik meg velük, akkor hozzátartozók is jelentkezhetnek egy következő körben. Igény esetén le és felszállási lehetőséget biztosítunk Budapest határában.

A befizetett összeget teljes egészében az utazás és szállás költségeihez való hozzájárulásra fordítjuk, belépő jegyeket és étkezést nem tartalmaz.

Jelentkezési határidő: Alumni tagok számára: 2019. január 20. (vasárnap)

Ezt követően hirdetjük meg az utat az alumni közösségbe eddig nem jelentkezett oktatók, dolgozók számára. Az ő számukra 2019. 01.27 a határidő. Másnaptól (ha marad még hely a buszon) a családtagok számára is elérhetővé válik a program. A jelentkezési határidő ebben a körben 2019.02.17.

A jelentkezési szándékot e-mailben az alumni@drhe.hu kérjük jelezni. Ezt követően küldjük a számlaszámot, és a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókat a jelentkezőknek.

Remélem minél többen örülhetünk majd együtt az erősödő közösségnek, valamint egy gazdag, tartalmas, jó hangulatú kirándulásnak.

Dr. Hodossi Sándor

intézményi alumni felelős

Kiemelt bejegyzés

Szakirányú továbbképzési lehetőség a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen

“Radikalizmus és vallási szélsőségességek” címmel hirdet szakirányú továbbképzést a Nemzeti Közszolgálati Egyetem. A képzés célja az állami és egyházi szervezetek megszólítása, a szorosabb együttműködés érdekében. A képzést, amely egyedülállóan kapcsolaja össze a vallás teológiai, biztonsági, nemzetbiztonsági és jogi szempontjait, az Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kara gondozza, bevonva az egyes területek szakembereit, kutatóit.

Átfogóan mutatják be, hogy a vallás milyen hatással bír a társadalomra, különösen a válságövezetekre, illetve a migráció következtében miként változik Európa vallási, etnikai összetétele, és ez milyen biztonsági kihívásokat generál.

A két féléves képzés 2019. szeptember 1-jétől indul. Az összevont órákat péntek délutánonként és szombati napokon tartják.

Jelentkezési határidő: 2019. július 5. A felvételi eljárás orientációs beszélgetéseire tervezetten 2019. július 16-án és július 26-án 14:00 órától kerül sor. A képzés előrelátható önköltsége 150 000 Ft/félév.

A képzési tájékoztató elérhetősége:

A jelentkezési lap elérhetősége:

Kérdésekkel forduljanak az Nemzeti Közszolgálati Egyetemhez:
Központi szám: +36 (1) 432-9000
Postacím: 1441 Budapest, Pf.: 60.
Cím: 1083 Budapest, Ludovika tér 2.
Email: nke@uni-nke.hu
Email: tanulmanyi@uni-nke.hu

„Már tudom, hogy hova megyek…”

Az I. DRHE alumni kirándulás résztvevőit arra kértük, hogy válasszák ki öt helyszín közül, melyik úti cél a legvonzóbb számukra, hová kirándulnának szívesen jövőre. A felajánlott lehetőségek a következők voltak:

  1. Pozsony
  2. Kassa és környéke
  3. Zakopane
  4. Burgenlandi várak és kastélyok
  5. Kolozsvár

A felkérésnek huszan tettek eleget, és a következő eredmény született: Meggyőző fölénnyel a Burgenlandi várak és kastélyok kapta a legtöbb szavazatot. A legkevésbé vonzó célpont a közös kirándulásra Kolozsvár a megkérdezettek szerint. Zakopane, Pozsony és Kassa közel azonos pontértéket ért el.

Ennek alapján a 2020-ra tervezett alumni kirándulás során burgenlandi várakat és kastélyokat fogunk felkeresni.

Mindenkit várunk szeretettel a 2020 tavaszán tervezett kirándulásra is!

Hodossi Sándor

Kirándultunk

Ahogyan nem épül magától a ház, nem formálódik önmagától a közösség sem. Sok minden kell hozzá. Legfőképpen szándék, nyitottság, odaszánt idő, egymásra való odafigyelés. Mert nem új a felismerés: „Egyedül nem megy.” Szükségünk van egymásra. Szükségünk van arra az értékelvű, elfogadó, hátországot jelentő közösségre, amit egyetemünk tud és szeretne biztosítani a már végzett hallgatóinak is. Ezért indult el másfél éve az Alumni Iroda működése, ezért keressük folyamatosan a közösség építésének eszközeit, és ezért szerveztük meg a DRHE első alumni kirándulását is.

2019. április 6-án negyvenöten indultunk el Bécsbe. Lelkészek, tanítók, egyetemünk oktatói, munkatársai, vallástanárok és hitoktatók, valamint hozzátartozóik. Voltak, akik már előző este útra keltek, és az Andaházy kollégiumban töltötték a péntek éjszakát, hogy frissek, kipihentek legyenek a reggel 6.00 órai indulásra. De olyanok is voltak köztünk, akik szombat hajnalban indultak el 70-80 kilométerről, hogy csatlakozzanak a csapathoz. A „magyar Versailles”, vagyis a fertődi kastély megtekintése után az ország egyik legszebb, leghangulatosabb kisvárosában, Kőszegen töltöttük az éjszakát. A közös vacsorát követően, az utcákon sétálva, vagy éppen a szobákban beszélgetve folytathattuk az ismerkedést. A reggel hét órai harangszó már a buszon talált bennünket, és hamarosan megérkeztünk Bécsbe. Sok mindent megterveztünk előre, ám a Bécs maraton futóversenyre, valamint az ezzel járó belvárosi útlezárásokra, forgalomkorlátozásra nem voltunk felkészülve. Sofőrünknek hála, mégis sikerült belvárosi megállóhelyet találni a Karlsplatzon, így kezdetét vehette a város központjában tett séta, melyet néhány órás szabad program követett. Délután indultunk vissza, hogy a másnapi munkanapra is tekintettel 22.00-ra megérkezzen a busz Debrecenbe.

Milyen volt ez a kirándulás? Mennyiben érte el a kitűzött célokat? Ezt csak jövőre fogjuk megtudni, amikor a következő alumni kirándulás szervezésének látunk neki. Reményeink szerint a mostani csapat magja megmarad, és kiegészülünk alumni közösségünk azon tagjaival, akiknek most nem volt megfelelő az időpont, akik közbejött programok, feladatok vagy váratlan betegség miatt nem tarthattak velünk. Szeretettel várjuk minden tagunkat a 2020-as DRHE alumni kirándulásra!

Hodossi Sándor
intézményi alumni felelős

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑