Hírek, programok, események

DRHE Alumni kirándulás Bécsbe 2019. április 6-7.

DRHE Alumni kirándulás Bécsbe

 Fertőd-Kőszeg-Bécs  2019. április 6-7. (szombat-vasárnap)

Tervezett program:

  1. nap Indulás Debrecenből a DRHE mellől 7.00 Érkezés Fertődre kb. 13.00 Fertődön séta az Eszterházy kastély parkjában, a kastély megtekintése vezetéssel. 15.30-kor indulás Kőszegre, érkezés kb. 16.15 A szállás elfoglalása után városnézés, szabad program. Este ismerkedő, programegyeztető beszélgetés.
  2. nap: Indulás Kőszegről 7.30 érkezés Bécsbe 9.00 körül Bécsben autóbuszos városnézés, majd közös séta a központban (Hofburg, Stephansdom, Múzeumnegyed, Graben) kb. 12.00-16.00 szabad program ( pl. Hofburg múzeumainak megtekintése, schönnbrunni kastély, Prater) A felsorolt lehetőségek metróval könnyen megközelíthetők. 16.00 felszállás a buszra, indulás Debrecenbe. Tervezett megérkezés: 22.00 DRHE

Az utazás költségeihez való hozzájárulás: 8.500 ft/fő (alumni tagoknak, egyetemi oktatóknak, dolgozóknak) Ha a 40 fős keret nem telik meg velük, akkor hozzátartozók is jelentkezhetnek egy következő körben. Igény esetén le és felszállási lehetőséget biztosítunk Budapest határában.

A befizetett összeget teljes egészében az utazás és szállás költségeihez való hozzájárulásra fordítjuk, belépő jegyeket és étkezést nem tartalmaz.

Jelentkezési határidő: Alumni tagok számára: 2019. január 20. (vasárnap)

Ezt követően hirdetjük meg az utat az alumni közösségbe eddig nem jelentkezett oktatók, dolgozók számára. Az ő számukra 2019. 01.27 a határidő. Másnaptól (ha marad még hely a buszon) a családtagok számára is elérhetővé válik a program. A jelentkezési határidő ebben a körben 2019.02.17.

A jelentkezési szándékot e-mailben az alumni@drhe.hu kérjük jelezni. Ezt követően küldjük a számlaszámot, és a befizetéssel kapcsolatos tudnivalókat a jelentkezőknek.

Remélem minél többen örülhetünk majd együtt az erősödő közösségnek, valamint egy gazdag, tartalmas, jó hangulatú kirándulásnak.

Dr. Hodossi Sándor

intézményi alumni felelős

Kiemelt bejegyzés

2018-10-05 Alumni Kvízparty

A félévkezdő csendesnap főpróbáját követően október 5-én pénteken hagyományteremtő szándékkel rendeztük meg az 1. Egyetemi Alumni Kvízpartyt, melyen négy csapatban mintegy 20 fő vett részt. Oktatók és dolgozók, jelenlegi és már végzett hallgatóink. Nappalisok, levelező tagozaton tanulók egyaránt. Örömmel vettük, hogy a Felnőttképzési Intézet is képviseltette magát a játékon. Az est első felében papír alapon kellett megválaszolni a feltett kérdéseket, majd a szünet után online válaszadásra váltottunk. A program két részét elválasztó szünet a pogácsák fogyasztása mellett jó alkalmat teremtett az ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre. A képzeletbeli dobogóra feljutó csapatok eredményeiknek megfelelően különböző ajándékcsomagokat kaptak. A nyereményeket a DRHE ajánlotta fel, így a résztvevők egyetemi ajándéktárgyakkal gazdagodhattak.
Az Alumni Központ félévenként 3-3 kvízparty megrendezését tervezi, ahová szeretettel várunk mindenkit. A rendezvénysorozattal a közösség megélésének lehetőségét szeretnénk biztosítani. A következő alkalomra, amelyet november 16-ra tervezünk, szeretettel hívjuk és várjuk az Egyetem volt és jelenlegi hallgatóit, oktatóit és dolgozóit!

Felhívás: Alumni Kvízparty 2018 október 5.

A sikeres próba projekt után első alkalommal kerül megszervezésre az Alumni Kvízparty. Szeretettel várjuk volt és jelenlegi hallgatóinkat, oktatóinkat és dolgozóinkat egy másfél órás közös szórakozásra!

Lehet jönni csapatban vagy egyénileg!

A kvíz két részből fog állni, melyeket egy rövid szünet választ majd el egymástól. Az egyik rész online, a másik offline lesz. Ezért szükség lesz csapatonként egy okostelefonra és egy tollra. Az online részhez wifi elérhetőséget biztosítunk.

Témakörök: DRHE, Debrecen, Popkultúra (könyvek, filmek, sorozatok, zenék), Italok, Folytassa!, Állatok

https://www.facebook.com/events/236013037073264/

 

Jubileumi Diplomaosztó ünnepség – 2018-09-22

2018. szeptember 22-én került megrendezésre a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Jubileumi Diplomaosztója. A Jubileumi Diplomaosztó szervezése az intézményben hosszú múltra tekint vissza, de idén első ízben a korábbi hagyományoktól eltérően már az Alumni Központ segítségével zajlottak az előkészületek. Az ünnepségen 50, 60, 65, 70, 75 éve végzett öregdiákok vehették át okleveleiket. 2018-ban 1 gránit, 25 rubin, 12 vas, 41 gyémánt és 50 arany diploma került kiosztásra, melyből 83-at az ünnepség keretei között kaptak meg a jubilálók. Többen már korábban, általában pedagógusnap alkalmából volt iskolájukban vagy a lakóhelyükön szervezett önkormányzati pedagógus napon kapták meg. Sokan voltak azok, akik kérték, hogy postai úton vehessék át.

 

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑