Hírek, programok, események

2018-10-05 Alumni Kvízparty

A félévkezdő csendesnap főpróbáját követően október 5-én pénteken hagyományteremtő szándékkel rendeztük meg az 1. Egyetemi Alumni Kvízpartyt, melyen négy csapatban mintegy 20 fő vett részt. Oktatók és dolgozók, jelenlegi és már végzett hallgatóink. Nappalisok, levelező tagozaton tanulók egyaránt. Örömmel vettük, hogy a Felnőttképzési Intézet is képviseltette magát a játékon. Az est első felében papír alapon kellett megválaszolni a feltett kérdéseket, majd a szünet után online válaszadásra váltottunk. A program két részét elválasztó szünet a pogácsák fogyasztása mellett jó alkalmat teremtett az ismerkedésre, kötetlen beszélgetésre. A képzeletbeli dobogóra feljutó csapatok eredményeiknek megfelelően különböző ajándékcsomagokat kaptak. A nyereményeket a DRHE ajánlotta fel, így a résztvevők egyetemi ajándéktárgyakkal gazdagodhattak.
Az Alumni Központ félévenként 3-3 kvízparty megrendezését tervezi, ahová szeretettel várunk mindenkit. A rendezvénysorozattal a közösség megélésének lehetőségét szeretnénk biztosítani. A következő alkalomra, amelyet november 16-ra tervezünk, szeretettel hívjuk és várjuk az Egyetem volt és jelenlegi hallgatóit, oktatóit és dolgozóit!

Felhívás: Alumni Kvízparty 2018 október 5.

A sikeres próba projekt után első alkalommal kerül megszervezésre az Alumni Kvízparty. Szeretettel várjuk volt és jelenlegi hallgatóinkat, oktatóinkat és dolgozóinkat egy másfél órás közös szórakozásra!

Lehet jönni csapatban vagy egyénileg!

A kvíz két részből fog állni, melyeket egy rövid szünet választ majd el egymástól. Az egyik rész online, a másik offline lesz. Ezért szükség lesz csapatonként egy okostelefonra és egy tollra. Az online részhez wifi elérhetőséget biztosítunk.

Témakörök: DRHE, Debrecen, Popkultúra (könyvek, filmek, sorozatok, zenék), Italok, Folytassa!, Állatok

https://www.facebook.com/events/236013037073264/

 

Jubileumi Diplomaosztó ünnepség – 2018-09-22

2018. szeptember 22-én került megrendezésre a Debreceni Református Hittudományi Egyetem Jubileumi Diplomaosztója. A Jubileumi Diplomaosztó szervezése az intézményben hosszú múltra tekint vissza, de idén első ízben a korábbi hagyományoktól eltérően már az Alumni Központ segítségével zajlottak az előkészületek. Az ünnepségen 50, 60, 65, 70, 75 éve végzett öregdiákok vehették át okleveleiket. 2018-ban 1 gránit, 25 rubin, 12 vas, 41 gyémánt és 50 arany diploma került kiosztásra, melyből 83-at az ünnepség keretei között kaptak meg a jubilálók. Többen már korábban, általában pedagógusnap alkalmából volt iskolájukban vagy a lakóhelyükön szervezett önkormányzati pedagógus napon kapták meg. Sokan voltak azok, akik kérték, hogy postai úton vehessék át.

 

Alumni Kvízparty az évkezdő csendesnapokon

Az Alumni Központ próba jelleggel Kvízparty-t szervezett a nappalis hallgatók számára az évnyitó csendes napok keretei között.
Az eseményen 7 csapat vett részt, mind a hitéleti szakosok, mint a tanító szakosok oktatóikkal együtt képviseltetve voltak.
A bemelegítő kérdések után hat blokkban hangzottak el a feladványok a következő témakörökből: Debrecen, Idegen(?) tájakon, Mindig más (most Alumni), Családban marad, Ebből-abból, Sorrendező.
A kvízt a csapatok okostelefonjaik segítségével a Kahoot elnevezésű alkalmazáson keresztül tudták kitölteni.
Az első helyezett csapat a #nem feszíthetek lett. Nekik ezúton is gratulálunk!
A következő kvízparty-t október 5-re szervezzük. Melyre szeretettel várjuk volt és jelenlegi hallgatóinkat, oktatóinkat és dolgozóinkat! Az eseményről bővebben: https://www.facebook.com/events/236013037073264/

 

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑