Hírek, programok, események

Jubileumi Diplomaosztó – 2019 szeptember 28.

Egyetemünk jubileumi diplomaosztójára 2019. szeptember 28-án 11 órától kerül sor a Debreceni Református Kollégium Oratóriumában. Ezen az alkalmon az egyetemünkön vagy jogelőd intézményében 50, 60, 65, 70 vagy 75 évvel végzettek vehetik át jubileumi diplomájukat.

Új tanév, régi célok

2019 őszén már harmadik tanévét kezdi meg egyetemünk Alumni Központja. Legfőbb célunk kezdettől fogva változatlan: Segíteni volt hallgatóinkat abban, hogy kapcsolatot tartsanak egyetemünkkel, valamint volt hallgatótársaikkal. Az eddig bevált tevékenységeinket folytatni kívánjuk ebben a tanévben is: kvízestek tartását, hírlevelek megjelentetését, évfolyam és csoporttalálkozók szervezésének segítését, alumni nap megszervezését, kirándulást. Internetes felületeink (honlap, facebook profil, zárt csoport) továbbra is segítik munkánkat. Ezután is szeretnénk hasznosítani más felsőoktatási intézmények alumni tapasztalatait, és fontosnak tarjuk a DPR lekérdezések adatainak elemzését, eredményeink publikálását. Ezért vettünk részt és tartottunk előadást 2019 májusában a Magyar Nevelés – és Oktatáskutatók Egyesületének éves konferenciáján. A nálunk diplomát szerzettek véleményét elsősorban azért kérjük ki, mert fontos számunkra, hogyan emlékeznek vissza a nálunk töltött évekre, miben látják egyetemünk erősségeit, mit tartanak erősítendő területeknek. Ezek a vélemények segítették egyetemünk intézményfejlesztési tervének megalkotását is, A diplomás pályakövetés ennek a célnak egyik fontos, de korántsem egyedüli eszköze.

“Új tanév, régi célok” A teljes bejegyzés megtekintése

Beszámoló a DRHE volt hallgatóinak családi-baráti találkozójáról

A 2000-es évek elején egymáshoz közeli évfolyamok tagjaiból alakult a DRHE-n az a 10 fős baráti társaság, akik a diplomaszerzés, elhelyezkedés és családalapítás után is évről-évre találkozót tartanak, hogy együtt töltsenek egy napot. A 10 családból összesen 10 férj és 7 feleség végzett a DRHE valamely szakán, mostanra 33 gyermeknek örülhetünk, akik szintén egyre inkább élvezik egymás társaságát a találkozókon, továbbá 3 magzatért is imádkozhatunk, akiket a következő találkozóra várunk. A szervezést egy-egy család szokta vállalni, idén, amikor 2019. augusztus 23-án már IX. alkalommal találkoztunk, a Károlyi család vendégszeretetét élvezhettük Ondódon. Egy család egészségügyi okokból nem tudott jelen lenni, de így is 49 fő (18 felnőtt+31 gyermek) volt együtt.

“Beszámoló a DRHE volt hallgatóinak családi-baráti találkozójáról” A teljes bejegyzés megtekintése

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑