Jubileumi Diplomaosztó ünnepség

Lelkész, tanító, könyvtáros és népművelő – mindannyian hídépítő emberek, akik mások boldogulását szolgálják – mondta Kustár Zoltán rektor, a hittudományi egyetem jubileumi diplomaosztó ünnepségén. Több mint százan vették át jubileumi diplomájukat szombaton az Oratóriumban.

Hodossi Sándor, az alumni központ vezetője igei szolgálatában arról beszélt, hogy a visszatekintés hálaadással is jár. „Nagy a kísértés, hogy csak a jóra emlékezzünk, hogy mennyi mindent megoldottunk még a nehéz esztendőkben is. Ebbe nem férnek bele a kudarcok. Veszélyes az is, amikor csak a nehézségekre és a rosszra gondolunk vissza, mert abban sincs benne az egész útra való visszatekintés.” – mondta az egyetemi docens. Hodossi Sándor hangsúlyozta, Isten az egész úton ott volt velünk és a láthatókon túl igazgatja mindannyiunk életét, gondoskodik testi, lelki táplálásunkról. „Nemcsak az a feladatunk, hogy emlékezzünk a megtett útra, hanem az is, hogy Isten akaratát keresve előre is tekintsünk.” – tette hozzá.

„Lelkész, tanító, könyvtáros és népművelő – látszólag messze állnak egymástól ezek a területek, mégis közös bennük, hogy mindegyik hivatás” – ezt már az egyetem rektora mondta köszöntőjében. Kustár Zoltán szerint ezek a hivatások odaszánt életet követelnek, és a művelőik elégedettségüket mások boldogságában találják meg. „Hidat építenek az isteni világ és azok között, akik rá vannak utalva” – tette hozzá.

Az ünnepi diplomaosztón az 50, 60, 65, 70 és 75 éve végzettek kapták meg arany, gyémánt, vas, rubin és gránit oklevelüket. Hárman is gránit diplomát vettek át, ami azt jelenti, hogy 75 éve kapták meg az oklevelüket. 1944-ben végeztek tanító szakon. A legidősebb jubiláns 96 éves.

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: