Nyelvvizsga nélkül is átvehetők a diplomák

A döntés vonatkozik minden diplomára, függetlenül attól, hogy hány nyelvvizsgát írnak elő a felsőoktatási jogszabályok az adott szakra, és attól is, hogy egy vagy több nyelvvizsga hiányzik. Egyetemünk erre vonatkozó tájékoztatója itt olvasható.

Az április 10-én megjelent 101/2020. Kormányrendelet kimondja:

„Aki 2020. augusztus 31-ig sikeres záróvizsgát tett, mentesül az oklevél kiadásának előfeltételéül előírt nyelvvizsga letételének kötelezettsége alól.”

A rendelet hatálya minden felősoktatási intézményre kiterjed, így Egyetemünk is eszerint fog eljárni mind a DRHE-n, mind pedig a jogelőd Kölcsey Ferenc Református Tanítóképző Főiskolán végzettek esetében.

E rendelet végrehajtásának részletei – kinek, mikor és hogyan kell az okleveleket kiadni – még kidolgozás alatt vannak. Az oklevelek, oklevélmellékletek kiállításához szükséges formanyomtatványok gyártása már elkezdődött, de biztosan több hetet fog igénybe venni. Szíves türelmüket és megértésüket kérjük, ez a folyamat sok ember munkáját igényli.

Kérjük, figyeljék honlapunkat (www.drhe.hu), amint pontos információval rendelkezünk, itt fogjuk közzétenni az oklevél kiadásával kapcsolatos tudnivalókat.

A már sikeres záróvizsgát tett volt hallgatók az INNEN letölthető, kitöltött és aláírt nyomtatvány elektronikus elküldésével a tanulmanyi@drhe.hu címre előzetesen már jelezhetik igényüket az oklevél átvételére. Kérjük, hogy ezt tegyék is meg ezzel is megkönnyítve az oklevelek kiadásának előkészítését.

Hozzászólások letiltva.

Create a website or blog at WordPress.com , Anders Noren fejlesztésében.

Fel ↑

%d blogger ezt szereti: